Het vak Juridische Togaberoepen: Integriteit organiseert dit jaar wederom een openbare gastcollegereeks over de Integriteit van de Togadragers. De reeks is vrij toegankelijk voor alle studenten en medewerkers.

Maandag 9 januari 11-13 uur: Germ Kemper over de integriteit van de advocaat

Kemper is sinds 1975 advocaat in Amsterdam. Zijn praktijk richtte zich op mediarecht en auteursrecht. Daarnaast is hij vele jaren medewerker geweest van Vrij Nederland en Trouw. Kemper was van 2007 tot 2013 deken van de Amsterdamse Orde van Advocaten. Thans adviseert hij advocaten en kantoren over tuchtrechtelijke kwesties en is hij verantwoordelijk voor het curriculum ‘vakethiek’ bij de Law Firm School, het opleidingsinstituut van een tiental ‘grote’ advocatenkantoren.

Maandag 16 januari, 11-13 uur: Kitty Nooy over de integriteit van de Officier van Justitie

Nooy is plaatsvervangend hoofdofficier van justitie Arrondissementsparket Den Haag en hoofd Bureau Integriteit Openbaar Ministerie. Zo werd in 2013 door de GRECO commissie (Group of States against Corruption) van de Raad van Europa verzocht een door haar opgezet integriteitsbeleid als best practice in Straatsburg te presenteren. In 2014 heeft zij in Wenen voor de Europese lidstaten een presentatie over integriteit gehouden.

Maandag 23 januari 11-13 uur: Ybo Buruma over de integriteit van de rechter

Buruma is raadsheer bij de Hoge Raad. Buruma publiceert ook veelvuldig over de rol van het strafrecht in de samenleving. Naast zijn wetenschappelijke activiteiten is Buruma in het verleden ook betrokken geweest bij enkele parlementaire enquetes.