Roland Pierik is de nieuwe adjunct-onderzoeksdirecteur van de rechtenfaculteit. André Nollkaemper neemt als decaan de rol van waarnemend onderzoeksdirecteur op zich.

Dr Roland Pierik

Roland heeft in de functie van adjunct-onderzoeksdirecteur de dagelijkse leiding over het Amsterdam Research Institute for Legal Studies (ARILS).

Daarnaast zorgt hij voor de verbinding met de onderzoeksgroepen wat betreft de ontwikkeling en monitoring van kwaliteitscriteria, valorisatie, verslaglegging, externe evaluaties en aansluiting met landelijke en UvA onderzoeksagenda’s.

Hij bereidt de mid term review van 2019 voor en hij neemt, in samenwerking met de afdeling Marketing & Communicatie, de interne- en externe communicatie over onderzoek voor zijn rekening.

Over Roland Pierik

Roland is naast UHD Rechtsfilosofie ook directeur van het Paul Scholten Centre for Jurisprudence en lid van de Gezondheidsraad. Sinds 2013 is zijn onderzoek vooral gericht op de juridische regulering van vaccinaties tegen besmettelijke ziekten.

Op dit moment begeleidt hij twee promovendi: Lars Nickolson (Politicologie UvA) over klassieke en moderne theorieën van de vrijheid van religie, en Steven Kraaijeveld (filosofie Wageningen) over indirecte vaccinaties