Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op het Social Science Research Network (SSRN) staan (working) papers van 500 internationale rechtenfaculteiten, inclusief 9 Nederlandse rechtenfaculteiten. Onze faculteit heeft een eigen serie: de Amsterdam Law School Legal Studies Research Paper Series.

Voordelen van publiceren op SSRN:

  • SSRN is een van de betere platforms voor individuele onderzoekers om werk te delen met een wereldwijde community of scholars. Het vergroot de zichtbaarheid van een onderzoeker en biedt mogelijkheden om snel aan te haken bij internationale debatten. SSRN werkt sneller dan traditionele manieren van publiceren, zoals het schrijven van een boek. Het biedt onderzoekers de mogelijkheid om eerder hun innovatieve ideeën kenbaar te maken en te claimen. 
  • een groot voordeel van het publiceren van een working paper is dat men relatief snel input krijgt van peers en hierdoor de publicatie kan actualiseren en verbeteren.
  • in de rechtendiscipline wordt nog weinig gebruikgemaakt van kwantitatieve indicatoren om impact te duiden. SSRN biedt een mogelijkheid, bijvoorbeeld door het inzichtelijk maken van downloadcijfers van publicaties. Downloadcijfers kunnen gebruikt worden voor een CV, maar worden ook benut voor visitaties. 
  • het gebruik van SSRN kan bijdragen aan de internationale zichtbaarheid en reputatie van onderzoeksgroepen en/of de faculteit als geheel. Hierdoor zijn we mogelijk beter in staat om internationaal talent aan te trekken. 

Hoe kun je publiceren op SSRN? 

Er zijn een aantal stappen te zetten voordat een working of accepted paper op SSRN komt. We hebben o.a. de volgende voorwaarden: 

  • gebruik een eigen UvA e-mailadres;
  • meld je aan bij SSRN voor een User HQ membership. Ook alle co-auteurs moeten in SSRN geregistreerd staan;
  • lever de paper in Word of pdf aan;
  • download het protocol (Word.doc in het Engels), vul het volledig in en geef aan onder welk topic de paper gepubliceerd dient te worden. 

Let op: PhD’s en Postdocs hebben toestemming van hun begeleider of de directeur van de onderzoeksgroep nodig voor het publiceren op SSRN. Zorg ervoor dat de toestemming ook aangeleverd wordt en/of zet de leidinggevende in de cc als je een e-mail stuurt.

Je kunt je verzoek sturen naar e-mailadres ssrn-fdr@uva.nl. Alleen volledige verzoeken worden afgehandeld door de Juridische Bibliotheek.