Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Verschillende onderzoekers van de rechtenfaculteit participeren in interuniversitaire onderzoeksscholen of onderzoeksnetwerken.

T.M.C. Asser Instituut

Het T.M.C. Asser Instituut is een internationaal gerenommeerd expertisecentrum op het gebied van internationaal publiekrecht, internationaal privaatrecht en Europees recht. Het T.M.C. Asser Instituut verricht fundamenteel en onafhankelijk beleidsgericht onderzoek en organiseert kritische en constructieve reflectie op internationale en Europese juridische ontwikkelingen, op het snijvlak van academische wereld, rechtspraktijk en bestuur. Het instituut is nauw gelieerd aan het Amsterdam Center for International Law (ACIL). 

The Netherlands Network for Human Rights Research (NNHRR) 

Het Netherlands Network for Human Rights Research (NNHRR) verenigt junior en senior mensenrechtenonderzoekers in Nederland en beoogt mensenrechtenonderzoek en -praktijk met elkaar te verbinden. Het T.M.C. Asser Instituut is belast met de coördinatie en het beheer van het Netwerk.

Ius Commune

De onderzoekschool Ius commune is een samenwerkingsverband van de juridische faculteiten uit Maastricht, Leuven, Utrecht en Amsterdam. Ius Commune onderzoekt de (on)mogelijkheid van harmonisatie danwel unificatie van rechtsregels op internationaal en Europees niveau.